Groepstherapie

Groepstherapie. Deze vorm van samenzijn en samenwerken – in therapeutische setting – kan van grote meerwaarde zijn. In groepstherapie wordt een veilige omgeving gecreëerd waarin je met andere mensen/lotgenoten kunt praten, vragen, oefenen, vertellen, horen en voelen, kortom: waarin gedeeld en ervaren wordt.

Er zijn meerdere gezegden die iets van deze meerwaarde onthullen: ‘Delen is helen’‘Gedeelde smart is halve smart’ of  ‘Gedeelde vreugde is dubbele vreugde’.

Jij mag delen wat je dwars zit; jouw pijn, angst of verdriet, jouw eenzaamheid of vastzitten en/of geblokkeerd zijn. Het (durven) uiten van jezelf in aangezicht van de ander is helend, maar ook het getuige zijn van de ander is heilzaam en verrijkend.  Want door de ervaring en herkenning, door je te durven laten raken, wordt er een kans geboden om (ongemakkelijke) gevoelens te voelen en krijg je de kans hier zelf iets over te delen en helen.

De eerste groep die ons gevormd heeft, is het gezin van herkomst. De manier waarop jij je laat raken door de ander, hoe jij jezelf wel/niet voelt en ervaart, hoe jij hiermee omgaat en hoe jij je uit, laat iets zien hoe de vroegere groep jou heeft gevormd. Door deze interacties en met het gewaarzijn van nu, verkrijg je inzicht over jouw gedrag in een groep en hoe jij nu omgaat met interpersoonlijke relaties. Met dit inzicht, gezamenlijke verdraagzaamheid en liefdevolle ruimte om te oefenen, creëren we een veilige wisselwerking om onszelf in de groep en de groep als geheel vorm te geven naar eigen wens en verlangen. 

Overzicht

Startdinsdagavond om 19:30
Duur2,5 uur
Frequentietwee tot drie wekelijks, start data:
Dinsdag 6 september
Groepsgrootteminimaal 6 – maximaal 12
Aantal sessies10
Kosten€ 400
VergoedingHet volgen van groepstherapie kan gefactureerd worden als gestalttherapie. De meeste ziektekostenverzekeraars bieden een gedeeltelijke vergoeding aan voor gestalttherapie vanuit het aanvullende pakket, zie hiervoor de pagina Tarieven
LocatiePraktijk Menszijn – Krelagestraat 33, 1815 VJ Alkmaar (of)
De Wijkplaats – Herenweg 14, 1829 AG Oudorp.
Aanmeldeninfo@menszijn.nl   of  06-11160444

Heb je nog vragen, of wil jij je aanmelden? Email, bel of WhatsApp gerust. Wij kijken er naar uit om samen met jou / jullie deze groep vorm te geven.