Voor wie geschikt

Mensen die contact zoeken met een Gestalttherapeut zijn zich bewust van onvrede in hun leven, maar kunnen deze verstoringen niet altijd herleiden tot de oorzakelijke kern. Dikwijls ervaren zij gevoelens van onvermogen om zichzelf en/of de situatie te veranderen. Hierover zegt een cliënt:

“Je geeft me lucht en een stem. Je weet feilloos mijn diepste onderbuikgevoelens aan te raken en naar boven te halen nog voordat ik ze zelf helder en scherp heb..”

Gestalttherapie wordt vaak succesvol ingezet bij een scala aan klachten, en in situaties waarin communicatie een belangrijke rol speelt. Zo wordt deze therapie onder andere zeer succesvol toegepast als relatietherapie, bij angst, rouwverwerking, depressie, stress, burn-out, maar ook bij besluiteloosheid en gevoelens van algemene onvrede.
Hoogsensitieve personen, mensen die weinig grond onder de voeten ervaren en het moeilijk vinden om contacten aan te gaan, door hen wordt deze therapievorm ook als zeer helend ervaren.

Het is belangrijk om een therapeut te vinden die bij u past, die u kan bieden wat u nodig heeft en waar u een samenwerkingsrelatie mee kunt en wilt opbouwen.  Een cliënte beschreef:

“…. Onze gesprekken gaan over hele gevoelige, persoonlijke en betrouwbare onderwerpen. Onderwerpen die ik zeker niet met iedereen bereid ben te delen en bespreken. Heel belangrijk voor mij is dat ik iemand heb waar ik me vertrouwd en veilig voel. Die persoon heb ik in jouw gevonden Ingvild. Eindelijk iemand waar ik alles bespreekbaar kan maken. Iemand die naar me luistert. Het vertrouwen dat ik in je heb is niet spontaan ontstaan, maar gegroeid. Dat is gegroeid Ingvild, doordat jij mij geeft wat ik nodig heb. Een veilige, warme en liefdevolle omgeving. …”

Een andere cliënte schreef:

“…. Bedankt voor de fijne sessie afgelopen keer. Ik heb mijn eerste werkdag nog nooit zo rustig beleefd. Zelfs de dag ervoor was ik niet zenuwachtig; wist niet dat het ook zo kon gaan. Ik had na de sessie nog een gedicht geschreven:..

Zelfverzekerd kijkt ze de wereld in
Ze is voor niemand bang
Hoe is ze hier gekomen?
Haar weg was erg lang

De route onbekend
Wat is ze vaak verdwaald
Een onleesbare plattegrond
Geen gids die de weg bepaalt

Foute bordjes op haar pad
Bijna de afgrond in
Maar ze heeft goed opgelet
En gaat weer terug naar het begin

Even twijfelt ze nog
Durft ze dit nog een keer aan?
Maar dan ineens in de verte
Ziet ze mensen staan

Dapper loopt ze verder
Haar bestemming tegemoet
En als ze even terugkijkt, weet ze
Dit keer ga ik goed!

Liefs Jessica”

Ik nodig u van harte uit om contact met mij op te nemen, zodat u en ik dit in een kennismakingsgesprek kunnen onderzoeken. Als u in/of na dit kennismakingsgesprek twijfels ervaart, of ervaart dat er geen ‘klik’ is tussen ons, dan kan ik u tips geven voor een doorverwijzing. Praktische informatie: Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer anderhalf uur, de kosten zijn enkel eenmalig het uurtarief.