Voor wie geschikt

Mensen die contact zoeken met een Gestalttherapeut zijn zich bewust van onvrede in hun leven, maar kunnen deze verstoringen niet altijd herleiden tot de oorzakelijke kern. Dikwijls ervaren zij gevoelens van onvermogen om zichzelf en/of de situatie te veranderen. Hierover zegt een cliënt:

“Je geeft me lucht en een stem. Je weet feilloos mijn diepste onderbuikgevoelens aan te raken en naar boven te halen nog voordat ik ze zelf helder en scherp heb..”

Gestalttherapie wordt vaak succesvol ingezet bij een scala aan klachten, en in situaties waarin communicatie een belangrijke rol speelt. Zo wordt deze therapie onder andere zeer succesvol toegepast als relatietherapie, bij angst, rouwverwerking, depressie, stress, burn-out, maar ook bij besluiteloosheid en gevoelens van algemene onvrede.
Hoogsensitieve personen, mensen die weinig grond onder de voeten ervaren en het moeilijk vinden om contacten aan te gaan, door hen wordt deze therapievorm ook als zeer helend ervaren.

Het is belangrijk om een therapeut te vinden die bij u past, die u kan bieden wat u nodig heeft en waar u een samenwerkingsrelatie mee kunt en wilt opbouwen.  Een cliënte beschreef:

“…. Onze gesprekken gaan over hele gevoelige, persoonlijke en betrouwbare onderwerpen. Onderwerpen die ik zeker niet met iedereen bereid ben te delen en bespreken. Heel belangrijk voor mij is dat ik iemand heb waar ik me vertrouwd en veilig voel. Die persoon heb ik in jouw gevonden Ingvild. Eindelijk iemand waar ik alles bespreekbaar kan maken. Iemand die naar me luistert. Het vertrouwen dat ik in je heb is niet spontaan ontstaan, maar gegroeid. Dat is gegroeid Ingvild, doordat jij mij geeft wat ik nodig heb. Een veilige, warme en liefdevolle omgeving. …”

Ik nodig u van harte uit om contact met mij op te nemen, zodat u en ik dit in een kennismakingsgesprek kunnen onderzoeken. Als u in/of na dit kennismakingsgesprek twijfels ervaart, of ervaart dat er geen ‘klik’ is tussen ons, dan kan ik u tips geven voor een doorverwijzing. Praktische informatie: Een kennismakingsgeprek duurt ongeveer anderhalf uur, de kosten zijn enkel eenmalig het uurtarief.