Wat is Gestalttherapie

Gestalttherapie gaat over vrijheid ontwikkelen daar waar zij aan patronen verloren is gegaan. Het doel van Gestalttherapie is deze blokkades op te heffen, zodat verdere groei weer mogelijk wordt en klachten verminderen. De onderstaande tekst is uit ‘Ervaring en beleving van onze gesprekken‘ op eigen initiatief geschreven door een cliënt.

“…..Waar ik eerder heel frequent met mezelf in de knoop raakte met gevoelige en pijnlijke situaties leer je mij mijn gevoelens te voelen, herkennen en accepteren. Het geeft mij nieuwe inzichten in hoe om te gaan met situaties en mijn emoties. Mede hierdoor ben ik in persoon ontzettend gegroeid. Bij jou kan ik voor 100% mezelf zijn en dat voelt zo fijn en bevrijdend. …..”

Gestalttherapie gaat dus over groeien, in de zin van een compleet mens worden, door spontaner, opener en vrijer te bewegen. Gestalttherapie gaat er vanuit dat je alles in huis hebt om met tegenslagen om te gaan. En soms lukt dat niet zelfstandig, soms blijven wij mensen hangen in verdriet, besluiteloosheid, ergernis of kwaadheid. Je kunt dan ervaren dat je vastzit en je leven wilt veranderen, maar niet goed weet hoe of het niet goed durft.

Tijdens onze gesprekken onderzoeken we hoe je weer in beweging kunt komen. We kijken naar de invloed die jouw omgeving op je heeft en hoe je hiermee omgaat. En we proberen er achter te komen wat jouw eigen invloed is. Tijdens de gesprekken vind je nieuwe creatieve manieren om met de problemen om te gaan, en zal je meer  levensvreugde en energie gaan ervaren.

Voor wie is gestalttherapie geschikt

Mensen die contact zoeken met een Gestalttherapeut zijn zich bewust van onvrede in hun leven, maar kunnen deze verstoringen niet altijd herleiden tot de oorzakelijke kern. Dikwijls ervaren zij gevoelens van onvermogen om zichzelf en/of de situatie te veranderen. Hierover zegt een cliënt:

“Je geeft me lucht en een stem. Je weet feilloos mijn diepste onderbuikgevoelens aan te raken en naar boven te halen nog voordat ik ze zelf helder en scherp heb..”

Gestalttherapie wordt vaak succesvol ingezet bij een scala aan klachten, en in situaties waarin communicatie een belangrijke rol speelt. Zo wordt deze therapie onder andere zeer succesvol toegepast als relatietherapie, bij angst, rouwverwerking, depressie, stress, burn-out, maar ook bij besluiteloosheid en gevoelens van algemene onvrede.
Hoogsensitieve personen, mensen die weinig grond onder de voeten ervaren en het moeilijk vinden om contacten aan te gaan, door hen wordt deze therapievorm ook als zeer helend ervaren.

Het is belangrijk om een therapeut te vinden die bij jou past, die je kan bieden wat jij nodig hebt en waar je een samenwerkingsrelatie mee kunt en wilt opbouwen.  Een cliënte beschreef:

“…. Onze gesprekken gaan over hele gevoelige, persoonlijke en vertrouwelijke onderwerpen. Onderwerpen die ik zeker niet met iedereen bereid ben te delen en bespreken. Heel belangrijk voor mij is dat ik iemand heb waar ik me vertrouwd en veilig voel. Die persoon heb ik in jouw gevonden Ingvild. Eindelijk iemand waar ik alles bespreekbaar kan maken. Iemand die naar me luistert. Het vertrouwen dat ik in je heb is niet spontaan ontstaan, maar gegroeid. Dat is gegroeid Ingvild, doordat jij mij geeft wat ik nodig heb. Een veilige, warme en liefdevolle omgeving. …”

Een andere cliënte schreef:

“…. Bedankt voor de fijne sessie afgelopen keer. Ik heb mijn eerste werkdag nog nooit zo rustig beleefd. Zelfs de dag ervoor was ik niet zenuwachtig; wist niet dat het ook zo kon gaan. .. Liefs Jessica”

Ik nodig je van harte uit om contact met mij op te nemen om een kennismakingsgesprek in te plannen. Praktische informatie; een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten, de kosten zijn enkel alleen één uur(tarief).

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien