Wat is Gestalttherapie

Gestalt gaat over vrijheid ontwikkelen daar waar zij aan patronen verloren is gegaan. Het doel van Gestalttherapie is deze blokkades op te heffen, zodat uw verdere groei weer mogelijk wordt en uw klachten verminderen. De onderstaande tekst is uit ‘Ervaring en beleving van onze gesprekken’ op eigen initiatief geschreven door een cliënt.

“…..Waar ik eerder heel frequent met mezelf in de knoop raakte met gevoelige en pijnlijke situaties leer je mij mijn gevoelens te voelen, herkennen en accepteren. Het geeft mij nieuwe inzichten in hoe om te gaan met situaties en mijn emoties. Mede hierdoor ben ik in persoon ontzettend gegroeid. Bij jouw kan ik voor 100% mezelf zijn en dat voelt zo fijn en bevrijdend. …..”

Gestalttherapie gaat dus over groeien, in de zin van een compleet mens worden, door spontaner, opener en vrijer te bewegen. Gestalttherapie gaat er vanuit dat u alles in huis heeft om met tegenslagen om te gaan. En soms lukt dat niet zelfstandig, soms blijven wij mensen hangen in verdriet, besluiteloosheid, ergernis of kwaadheid. U kunt dan ervaren dat u vastzit en u uw leven wilt veranderen, maar niet goed weet hoe of niet goed durft.

Tijdens onze gesprekken onderzoeken we hoe u weer in beweging kunt komen. We kijken naar de invloed die uw omgeving op u heeft en hoe u hiermee omgaat. En we proberen er achter te komen wat uw eigen invloed is. Tijdens de gesprekken vindt u nieuwe creatieve manieren om met uw problemen om te gaan, en zal u meer  levensvreugde en energie gaan ervaren.