Wie zijn wij

 

Ingvild Hakkaart. Als jong meisje wist ik al dat ik met en voor mensen wilde werken. Mijn leven verliep alleen niet zo vlekkeloos als ik vroeger bedacht had en zodoende verdween mijn wens wat meer naar de achtergrond.

Ingvild Hakkaart Gestalttherapeut Therapeut Alkmaar

Met diverse ervaringen in zowel studies als banen begon ik als trainer en (groeps-)coach in het hoger beroepsonderwijs te werken. Door het contact met ‘mijn’ studenten en het horen van hun levensverhalen hervond ik mijn wens om met en voor mensen te werken. Als ik wist dat ik van betekenis kon zijn of was geweest, voelde ik mij dankbaar en tevreden.

Vanuit dit gevoel besloot ik ‘de’ stap te zetten, ik ben weer gaan studeren.
Ik heb naast de Basisopleiding Algemene Psychotherapie Wetenschappen, de specialisatie opleiding voor Gestaltmethodologie en -therapie afgerond, hiermee heb ik het Europees Certificaat voor Psychotherapie verkregen. Inmiddels ben ik Nederlands en Europees gediplomeerd Gestalttherapeut, Registertherapeut BCZ®, EFT-Relatietherapeut en EMDR master Practitioner.

Mijn wens komt uit, ik weet mij gelukkig … ik hoop bij te mogen dragen aan jouw gelukkig zijn. 

Graag nodig ik je uit voor een kennismakingsgesprek om te kijken, voelen en ervaren of ik iets voor jou kan betekenen, in praktijk Menszijn, praktijk voor Gestalt-, EFT Relatie- en EMDR Traumatherapie in Alkmaar.

 

Jasmijn Booij-Kostelijk.  Per 1 mei 2023 zal Jasmijn stoppen bij praktijk Menszijn. Afgelopen jaar zijn Jasmijn en haar man ouders geworden van een prachtige dochter, zoals ze zelf heel mooi omschreef:  “…mijn hart spreekt om daarvoor meer tijd en rust in te bouwen. Vandaar dat ik minder ga werken en ben ik tot de conclusie gekomen om mijn werk als therapeut op dit moment neer te leggen.”

Jasmijn Booij-KostelijkWe zijn als mens op zoek naar wat ons leven zinvol maakt. Ieder mens heeft fases waarin hij merkt dat zijn manieren niet meer werken en er tijd nodig is voor iets anders. In de begeleiding die ik aanbied, gaan we samen kijken naar waar je onvrede mee te maken heeft.

Na mijn opleiding maatschappelijk werk, bleef ik verlangen naar meer therapeutisch werk om de diepere lagen in het leven te kunnen voelen en aanraken. Ik heb in de jaren na mijn opleiding ervaring opgedaan in de psychiatrie en daar werd ik bevestigd in mijn verlangen, waarna ik de opleiding Gestalttherapie ben gestart. 

Ik wil als gestalttherapeut i.o. (jong)volwassen mensen helpen in hun zoektocht naar zingeving. In deze tijd lijken zingevingsvragen nog belangrijker te zijn, bijvoorbeeld vragen als; “Wie ben ik? Wat is belangrijk in mijn leven? Hoe wil ik daar invulling aan geven?”.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien